Kjærlighet

Universell kjærlighet

I 2005 var jeg for første gang på Alternativmessa i Oslo. Jeg hadde vel ikke så mye greie på hva universell kjærlighet var og satte ordet kjærlighet mest i forbindelse med kjærlighet til en kjæreste, til familie og til Gud. Jeg kommer til å skrive litt mer om det etter hvert, men først vil jeg dele den første gangen jeg fikk erfare hvordan kontakt med den universelle kjærlighet kan være.

Denne dagen på Alternativmessa var det et medium, ved navn Iris Hall, som hadde et foredrag. På slutten av foredraget holdt hun en meditasjon, som fokuserte på å sende ut kjærlighetsenergi til verden.

 

Min opplevelse av meditasjonen hennes

Vi skulle visualisere at vi så et hvitt lys over hodet vårt, og trekke dette ned gjennom kronechakraet, når vi var klar for det. Jeg strevde litt med å holde fokus på dette hvite lyset til å begynne med, men fikk etter hvert trukket det ned gjennom kronechakraet. Så kunne jeg se for meg at hodet ble fylt opp med hvitt lys. Videre fikk vi beskjed om å trekke lyset videre ned til halsen, ut i armene og hendene, for deretter ned i brystet hvor hjertet ble fylt med hvitt lys. Jeg så for meg det hvite lyset fylle opp kroppen min med energi, og da magen, hoftene, beina og tærne var fylt opp, så jeg meg selv som et helt hvitt menneske. Det var første gangen jeg hadde gjort dette og syntes det var litt spennende og rart. Vi fikk beskjed om å si inni oss: «Jeg er lyset». Dette forsterket bildet jeg allerede hadde inni meg og lyset virket bare enda sterkere.

Vi fikk så beskjed om å se for oss et rødt lys som kom opp fra jorden og inn i føttene våre. Her blandet det seg med det hvite lyset i føttene. Da fikk vi et rosa lys, en rosa energi som representerer kjærlighetens lys, en universell kjærlighet. Dette rosa lyset skulle vi ta med oss videre opp gjennom anklene, opp i leggene, over knærne og opp i lårene. Like før det rosa lyset kom opp til lårene mine, kunne jeg kjenne en varme som spredte seg oppover. Jeg ble litt engstelig for at jeg skulle bli for varm, men så sa Iris at det var noen som kunne kjenne en varme i kroppen og at det var helt greit. Jeg slappet litt mer av da og skjønte at det ikke var noen unormale varmetokter. Da kjærlighetslyset og varmen fylte hele kroppen min, fikk vi beskjed om at tiden var kommet til å la verden få av den kjærlighet vi bar på inni oss. Vi skulle så åpne opp en passasje i øvre del av hodet, hvor vi kunne slippe ut kjærlighetsenergi til verden. Jeg kjente at det strømmet energi ut denne passasjen og jeg begynte å svaie mens det hele pågikk. Det var så sterk en energi at jeg ble litt redd for å svime av eller kaste opp. Jeg hadde aldri før opplevd noe lignende før. Jeg følte det var best bare å følge med strømmen, og ikke få noen panikk. Det gikk bra, men jeg var veldig svimmel da jeg gikk ut fra salen. Det ga et sterkt inntrykk på meg og var vel mitt første møte med den universelle kjærlighet på et åndelig plan.

I ettertid har jeg vært i kontakt med den ubetingede kjærlighetskraft i mange ulike meditasjoner, så den jeg har beskrevet over er kun èn måte å oppleve dette på. Jeg har ikke opplevd å bli like svimmel i de andre meditasjonene, men jeg har kjent mye varme og lys strømme gjennom kroppen. Det finnes mange måter å oppleve dette på.

Hva er så forskjellen på kjærlighet og universell kjærlighet?

Jeg tror det finnes bare en kjærlighetskraft, men at det er mange måter å uttrykke den på. Noen snakker om at kjærlighet er en kunst som man må lære seg. Andre mener det er noe vi er født med, og som utvikler seg naturlig. Hvis alle er født med kjærlighet, kan man ofte lure på hvorfor noen handler negativt, eller skal man si at det blir oppfattet negativt. Dette er et stort og omfattende tema, som andre kan mye mer om enn meg. Likevel vil jeg si at kjærligheten til foreldre mine alltid vil være der, selv om jeg ikke likte at de hindret meg i å gjøre ting jeg hadde lyst til som barn og ungdom. Jeg vet jo som voksen at de gjorde det av kjærlighet og ville hindre at noe negativt skulle skje meg.

Slik jeg oppfatter kjærlighet, så tror jeg vi alle er født med det, men at det å gi eller ta imot kjærlighet ikke er like lett for alle. Noen trenger kanskje å lære litt om dette, og det betyr ikke at man ikke har evnen eller er noe dårligere enn andre. Man har kanskje av ulike grunner stengt av følelser fordi man har blitt såret i dette eller tidligere liv, eller er redd for å bli såret. Noen lager en slags beskyttelse rundt seg, og tiltrekker seg bare mer utrygghet. Jeg føler selv at det å gi kjærlighet er noe som gir meg størst glede. Det å se at andre blir glade og at jeg var med på å bidra til det. Jeg er nok ikke like flink til å ta imot kjærlighet, fordi jeg altfor lenge ikke har følt meg verdig nok. Det er derfor viktig ikke å glemme seg selv eller fortrenge at man også må ta vare på seg selv. Det er alltid en balanse mellom å gi og få, men når du gir med hjertet og føler en glede av å gi, er man på rett spor. Føles det som en plikt eller byrde, er det neppe med hjertet du gir. Jeg har ramset opp noen eksempler på hvem eller hva man kan gi kjærlighet til, og jeg tror at den universelle kjærligheten omfavner alle måter å vise kjærlighet på. Det begrenser seg ikke til bare noen få områder. 

 • Kjærlighet til barna (sine egne og andres)
 • Kjærlighet til en partner
 • Kjærlighet til dyr
 • Kjærlighet til naturen og Moder jord
 • Kjærlighet til andre mennesker (de du møter èn eller flere ganger)
 • Kjærlighet til de som lider
 • Kjærlighet til arbeidskollegaer
 • Kjærlighet til naboer
 • Kjærlighet til venner
 • Kjærlighet til familie og slektninger
 • Kjærlighet til universet
 • Kjærlighet til Gud
 • Kjærlighet til deg selv

Det er sikkert flere punkter jeg kunne tatt med, men de fleste skjønner hva jeg mener. Å gi med hjertet, er å gi med sjelen, og da gjør man det av kjærlighet.

 

Rosenkvarts

Jeg har noen få krystaller og steiner jeg har et forhold til, og en av dem er Rosenkvarts. Jeg synes den passet så godt inn her hvor det er snakk om kjærlighet.

Rosenkvarts er symbol på kjærlighet og skjønnhet.

 

Nøkkelord er:

Uforbeholden kjærlighet (til oss selv og andre), fred, bra for barn, følelsesmessig støtte, positiv, mottakelig, økt selvrespekt, trøstende, frigjør overflødige væsker og urenheter fra kroppen.

 

Chakraer:

Rot, solarplexus og hjerte.

Et nydelig kjærlighetsdikt jeg fant

 

Tro, håp og kjærliget

 

Jeg vil gi deg tre roser,

min elskede venn og kjæreste.

En for hver måned vi har vært sammen.

 

Den første rosen symboliserer Tro.

Fordi du har gitt meg tilbake troen på kjærligheten.

En kjærlighet som vekket…..mitt frosne hjerte.

 

Den andre rosen symboliserer Håp.

Fordi du har gitt meg håp om at det finnes ekte kjærlighet.

En kjærlighet som er å gi…..ikke kreve.

 

Den tredje rosen symboliserer Kjærlighet.

Fordi du har vist meg hva kjærlighet er.

En kjærlighet som er vakrere….enn noen drøm.